İstanbul Fırıncısının beklediği Fiyat Açıklaması 10.02.2022 tarihinde İTO tarafından açıklandı.

İstanbul Fırıncısı 12.11.2021 tarihi itibariyle 230 Gr Ekmeğini 2,50 TL.' den satışa sunulmaya başlanmıştı. Dünyada yaşanan Ekonomik kriz ve dalgalanma sebebiyle  İşletme maliyetlerinin hızla artması ve en önemli girdimiz UN' a gelen zamlar neticesinde oluşan maliyet artışlarımız yeni bir fiyat talebinin oluşturulmasına neden olmuştur. Konuyla ilgili Sektöre hizmet eden meslektaşların talepleri görüşüldü ve başta İTO Meclisi sonrasında İFO Yönetiminin kararı ve Birliğin onayı ile resmileşen tarifeyle uygulamaya geçilmiştir.

İTO Meclisi 10.02.2022 tarihinde yaptığı Meclis toplantısında Ekmek Fiyatını görüşerek onaylamış ve uygulamaya geçilmiştir.

İFO Yönetim Kurulunun kararı ve Esnaf Birliğinin onayı sonrasında İstanbul' da 210 Gr. Ekmek 3,00 TL.'ye satışa sunulmaya başlandı.

Ekmek Fiyat Komisyonunda da görüşülen Ekmek Fiyatı Bakanlık ve Valilik görüşüne sunuldu.

Alınan Karara göre 10.02.2021 tarihinden itibaren 210 Gr Ekmek 3,00 TL.' ye satışa sunulacaktır.

Meslektaşlarımızın bağlı bulundukları Odalardan Ekmek Ücret Tarifelerini alarak Tüketicinin görebileceği şekilde işletmelerinde bulundurmaları gereklidir.

bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,