Üyelerimize Önemli Duyuru
İl Ticaret Müdürlügü Memurları tarafından yapılan denetimler neticesinde;
Fırınlarımızda 6585 Sayılı Kanuna istinadenTutulan “Haksız Fiyat Denetim Tutanakları” esasen 16 Mayıs 2020 tarihinde çıkartılan "7244 Sayılı Kanun" kapsamında işlem yapılmak üzere tespit edildiği anlaşılmıştır.
Bu kanun Fahiş Fiyat Artışı yapanlara verilecek cezaları kapsamakta ve 10.000 TL ile 100.000 TL. arasında cezai uygulama yapılabileceğini öngörmektedir.
Böyle bir haksız ve mesnetsiz bir cezaya maruz kalmamak için tutulan tutanaklara savunmamızı genişletme ihtiyacı dogmuştur.
Bunun için öncelikle; maliyetimizin 2,00 TL.'yi aştıgını ortaya koyacak bütün girdi faturalarımızı, imzalı işçi bordrolarını, varsa iş davaları tazminatlarını, demirbaş masraf ve faturalarını, enerji, dogalgaz, yakıt faturalarını, un, maya, tuz, su faturalarını, ödenen bütün vergi makbuzlarını, tabela, çevre vergılerını, stopaj, sigorta, yıllık gelır vergısı ödentileri, nakliye masrafları, muhasebe, matbaa masrafları, poşet, susam, kağıt ve ambalaj masrafları, kıdem tazminatları velhasıl bütün giderleri ortaya koyarak maliyetimizın gerçeğini göstermemiz gerekmektedır.
Bunun için Mali Müşavirlerinizden ve Muhasebecilerinizden de belgeleri hazırlamanızda destek almanız gerekebilir.
Herbir tutanakta belirtilen gramaja ve fiyata göre ekmegin kilo fiyatı hesabı yapılacagı anlaşılmıştır. Resmı olarak en son Ekmeğin kilo fiyatı 7,50 TL. olarak onaylanmıştır. Sendıkamızın 2,00 TL' lik fiyat teklifi ne yazıkki Ticaret Odasında bekletilmektedir.
İtiraz için "İl Ticaret Müdürlügüne" müracaat halinde 10 günlük ek süre alınabilinir.
Belgelerinizi tam manasıyla eksiksiz hazırlayıp itirazlarınızı yapabilirsiniz.
Sendikamızda İl Ticaret Müdürlüğü ile gerekli görüşmeyi en kısa zamanda yapacaktır.
Bilgilerinize sunulur.

İndirilecek dosyalar